Nis

Aziz milletimizin iradesinin temsil edildiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yılını ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir sevinç ve gurur içerisinde kutluyoruz.

Nis

OKUL AİLE BİRLİĞİMİZ VE VELİLERİMİZ TARAFINDAN OKULUMUZ YARARINA DÜZENLENECEK OLAN KERMESİMİZE HERKES DAVETLİDİR.

İlçemizde düzenlenen okullar arası voleybol turnuvasında okulumuz 2. olmuştur. Emeği geçen sporcularımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

BİR DESTANDIR ÇANAKKALE

Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, aziz milletimizin azim ve cesaretiyle yazılan destanı bir kez daha gururla anıyoruz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle yâd ediyoruz.

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u rahmet ve minnetle anıyoruz.

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın…”

Tercihim Türkçe Projesi kapsamında okulumuz ile kardeş okul olan Bosna Hersek Jous Sjender Kulenovıc Okulu Müdürü Kablar Amel, okulumuzu ziyaret etti. İki okul arasında protokol imzalandı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Okul Eğitimi Öğrenci ve Öğretmen Hareketliliği projesine akredite edilen okulumuz, Almanya'nın Witten şehrinde 25 Şubat – 02 Mart 2024 tarihleri arasında bir hafta süreyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.   Etkinlikler kapsamında öğrencilerimiz Blote Vogel Schule isimli okuldaki akranlarıyla ahşap oymacılığı, İngilizce, bahçıvanlık, beden eğitimi, müzik gibi derslere girdi. Bunların yanında Köln ve Wuppertal kentlerine kültürel geziler düzenlendi.    Projenin uygulanmasına sundukları katkılardan dolayı Türkiye Ulusal Ajansına, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Ziya Gökalp Ortaokulu Müdürlüğüne teşekkür ederiz

RAMAZAN İMSAKİYEMİZ HAZIRLANDI. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Öğrencilerimiz Rahmi Koç ve Harbiye Müzesini gezerek eğlenceli vakit geçirdiler.

5 ve 6. Sınıflar Şubat ayı ayın öğrenci belgeleri dağıtıldı, öğrencilerimizi tebrik ederiz.

"Kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir. Kadınlar toplum yaşamında erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır. Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."

Petrol Ofisi sponsorluğunda düzenlenen Voleybol turnuvasında okulumuz Yıldız Kız ve Yıldız Erkek kategorilerinde İlçe 1. olmuştur. Emeği geçen Beden Eğitimi öğretmenimiz Ayşe Özdemir hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

6 MART 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ 2. GELENEKSEL KİTAP OKUMA YARIŞMAMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ.

Şbt

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Nisan 2024 Pazar günü uygulanacak olan 2024 Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları 13 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında 09.30-12.30 ile 14.30-17.30 saatleri arasında okulumuz müdürlüğünde gerçekleştirilecektir.

Başvurularda dikkat edilmesi gereken hususlar ve başvuru şartları aşağıda ifade edilmiş olup başvuru yapacak olan velilerimizin dikkatle okumaları rica olunur